Wij gaan verbouwen!

Wij zijn klaar voor onze volgende stap: de verbouwing van ons huidige "kot" naar een volwaardig jeugdbewegingslokaal...

Wij dromen hier al een tijdje van en die droom gaat verder dan enkel het hebben van een gebouw.

We dromen van een ontmoetingsplaats waar alle jongeren van Tildonk en omstreken welkom zijn. Welkom om plezier te maken, nieuwe levenservaringen op te doen en vooral zichzelf te zijn.


Een droom is natuurlijk niet genoeg. Je hebt een sterk financieel plan en een bouwplan nodig om alles in goede banen te leiden. En dat is dan ook wat wij de laatste maanden gemaakt hebben. 

Een kort overzicht wordt hieronder beschreven. Maar belangrijker, je kan hier ook terugvinden hoe jij als lid, ouder of sympathisant ons kan helpen om onze droom te verwezenlijken.   

Het plan

Het originele lokaal werd gebouwd in de jaren 60 voor de toenmalige Chiro. Het heeft sindsdien al veel meegemaakt en er is dan ook veel werk aan. 
Het bouwplan bestaat uit 2 fasen. In de eerste fase wordt de structuur van het lokaal verbouwd en elektriciteit aangelegd, we hopen daarmee klaar te zijn in november 2021. In de tweede fase worden er waterleidingen en sanitair geïnstalleerd en ook verdere omgevingswerken uitgevoerd. We hopen hiermee af te ronden in november 2022.
Na deze werken hebben we een volledig leefbaar lokaal waardoor we niet meer afhankelijk zijn van de pastorij voor onze activiteiten. 

Alle details over deze verbouwingen kan je terugvinden in ons bouwportfolio. Hier zijn alvast een paar schetsen van het eindproduct:

Hoe kunnen jullie helpen?

We kunnen er niet omheen, bouwen kost geld. En daarom hebben we in de laatste maanden een uitgebreid financieel plan uitgewerkt dat is nagekeken en goedgekeurd door KLJ Nationaal. De uitgebreide versie van dit plan kan je vinden in ons bouwportfolio. Voor bepaalde delen hiervan hopen we op jullie hulp, je kan namelijk helpen op een van volgende manieren:

Giften 

Geloof je in onze droom en wil je ons op de makkelijkste manier steunen? Dan kan je een gift doen dat volledig gaat naar de verbouwing van het lokaal. 

Het donatieplatform vind je via deze link.

We gebruiken een digitaal donatieplatform onder het beheer van KLJ Nationaal, hierdoor kunnen we verzekeren dat jouw gift volledig veilig en correct gebeurt. 

Belangrijk detail: KLJ Tildonk is een erkend goed doel, dit betekent dat jouw gift fiscaal aftrekbaar is tot 45 procent (enkel bij giften van minstens €40). Je kan zowel als vereniging, bedrijf of particulier een gift doen. 

Lotenlening

Leen je ons liever geld? Dat gaat ook! Wij schrijven obligatieleningen (of loten) van €100 uit om het nodige kapitaal te verwerven. 

Wat bedoelen we hiermee?

  • We vragen aan ouders en familie van leden, oud-leiding en sympathisanten van de KLJ om ons €100 te lenen die ze daarna volledig terugkrijgen.

  • De formule is eenvoudig: je stort € 100 op onze rekening en in ruil krijg je een stortingsbewijs. Dit wordt een genummerd lot genoemd dat op jouw naam is uitgeschreven. Al je persoonlijke gegevens worden netjes genoteerd en bijgehouden door ons.

  • Het systeem is absoluut veilig. Zelfs als je het lot verliest, zullen wij jou nog contacteren voor de terugbetaling. Natuurlijk kunnen niet alle mensen tegelijk het ontleende bedrag terugkrijgen.

  • Daarom zal een onschuldige kinderhand jaarlijks op de startdag van de KLJ loten trekken en zo bepalen wie zijn geld terugkrijgt. De terugbetaling zal gespreid zijn over een periode van 6 jaar. De laatste getrokken loten krijgen dus in september 2027 hun geld dus terug.

Je kan één of meerdere loten kopen via dit formulier. Je zal dan binnen de week een mailtje krijgen met een contract waarop jouw gegevens ingevuld staan. Nadat je dit hebt getekend en het geld hebt overgeschreven is jouw lot officieel gekocht. Op deze manier verzekeren we dat alles correct verloopt en jij zeker jouw geld terugkrijgt.

Sponsoring

Tildonk is een geweldige en bruisende gemeenschap met veel ondernemingen en verenigingen. Sponsoring houdt in dat een onderneming of vereniging ons een bepaald bedrag geeft waarvoor wij dan wederdiensten aanbieden. Denk maar aan reclame maken op een van onze evenementen etc... 

Maak jij deel uit van een bedrijf en/of vereniging die ons willen steunen? Of ken jij iemand? Dan kan je ons helpen door ons te contacteren via lokaal.kljtildonk@gmail.com waarna wij graag de mogelijkheden bespreken. 

Nog vragen?

Een gedetailleerde versie van onze plannen kan je hier lezen: bouwportfolio

Bij vragen of twijfels mag je steeds een mailtje sturen naar lokaal.kljtildonk@gmail.com of bellen naar onze kassier, Dorien, op 0489/99.10.72. Zij helpt je graag verder.

Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin