KLJ en corona

Op deze pagina vindt u alle informatie in verband met corona en onze KLJ

Huidige kleuren code: ROOD


ALGEMEEN

Vanaf begin september besliste de overheid dat we met gewijzigde regels activiteiten mogen organiseren komend werkjaar. Deze regels zijn ondertussen al veel verandert, maar hier proberen wij ze beknopt en duidelijk weer te geven. De jeugdsector werkt, net zoals de scholen, met kleuren codes. Daarnaast is het duidelijk dat hoe ouder de leden en leiders zijn, hoe meer risico er is op een besmetting met het coronavirus. Daarom zal er een onderscheid gemaakt worden in de aanpak van een activiteit en van de bubbels afhankelijk van de leeftijd van de deelnemersSPECIFIEK MAATREGELEN VOOR ONZE ACTIVITEITEN (CODE ROOD)

[update 31/10] Wij hebben nog één activiteit gepland op zondag 1/11 en deze zal doorgaan voor de gnorgels en de kelpies. Momenteel zijn dit de maatregelen waar wij als KLJ Tildonk ons aan zullen houden tijdens. Indien u vragen heeft kan u ons steeds een mailtje sturen. Voor de volgende activiteiten gaan wij kijken naar hoe de situatie verder verloopt. Wij gaan onze maatregelen herevalueren en zullen hierover communiceren op 13 november. Dit is twee dagen voor onze volgende activiteit van 15 november. 

- 12 JAAR

  • Mondmasker: Alle ouders en leden moeten een mondmasker dragen als ze het terrein (en omgeving) van de KLJ betreden. Tijdens de activiteit zelf zullen de - 12 leden (kelpies en gnorgels) een mondmasker moeten dragen. De leiding draagt ook steeds een mondmasker
  • Bubbels: We werken in bubbels van maximaal 50 personen, zowel leden als leiding. Dit houdt in dat de kelpies  (1e t.e.m. 3e leerjaar) en gnorgels (4e t.e.m. 6e leerjaar) samen één bubbel vormen, toch zullen we beide groepen zoveel mogelijk gescheiden houden. We gaan ook proberen social distancing zoveel mogelijk te respecteren onder de leden en leiding. Eventueel kunnen we tijdens het spel leden in groepjes van twee plaatsen, zodat deze leden elkaars knuffel-contact zijn. 
  • Aankomst: De kelpies worden om 13u50 verwacht aan de groene poort naast de pastorij, dus dezelfde plaats zoals de voorbije jaren. De gnorgels worden om 13u50 verwacht aan de rode deur in de Kruineikestraat aan de bushalte.
  • Hygiëne: Bij aankomst en vertrek zal iedereen zijn handen moeten ontsmetten en er zal tijdens de activiteit meermaals gevraagd worden om de handen te ontsmetten. Vieruurtjes zullen nog uitgedeeld worden, maar dit zal corona proof verlopen. 
  • Contactopsporing: Ook zullen we van elk lid de aanwezigheid opnemen, dit voor de contact tracing.

+ 12 JAAR

  • Activiteiten voor +12 jaar gaan fysiek niet meer door. Wij proberen enkele online alternatieven te voorzien om zo toch contact te houden met elkaar. MEER INFORMATIE

Indien u nog meer informatie wil over de KLJ en Corona raden wij u aan om naar de site van KLJ Nationaal te gaan. Hier vindt u alle mogelijke informatie en FAQ. 

https://www.klj.be/corona

Indien u vragen hebt over de maatregelen kan u ons steeds een mailtje sturen op ons email adres: klj.tildonk@gmail.com